sábado, 2 de octubre de 2010

GRUA

Mapa de distribució: el color groc de pas, disperció o zones d'alimentació.

Grua, Grus grus#96-119cm (E. 180-122)# Molt gran. Gris amb la cara, la gola i la part frontal del coll negres, laterals del coll blancs i berret vermell distintiu.
Dors gris brunenc d'intensitat variable. cap i bec proporcionalment petits en comparació amb el bernat pescaire.



Quan està aturada, les terciàries formen una menade cua esfilagarsada. Joves amb cap uniforme brunenc# En vol distintiu trompeteig "gruu"# En migració se la pot observar sobrevolant quasevol indret.




S'aturen sobretot als grans aiguamolls litorals i a les grans planes estèpiques interiors. Els grups sovint sojernen en basses de poca fondària #



Habitualment gregària. Sovint en grups familiars, identificables tant dins els estols migratoris com en els estols hivernants.




En migració, grups d'agunes desenes o fins i tot centenars d'ocells que volen en V o en llargues fileres. A vegades també remunten # Estival al N d'Europa i resident a Turquia.
Hiverna sobretot a la península Ibèrica i Magrid # Regular en ambdós passos migratoris (X-XI i II-III), més freqüent a la Catalunya interior i més rara a la façana litoral i les Balears. Ocasional a l'hivern.












No hay comentarios:

Publicar un comentario