martes, 28 de septiembre de 2010

POLLA BAVA

Polla Blava
Porphyrio porphyrio-Gall de canyar-Valencia-Gall faver-Balear#45-50cm#Molt gran i vistosa. Plomatge blau porpra intens, lluminós, amb les infracobertures caudals d'un blanc immaculat.


Bec vermell viu-molt robust i amb escudet frontal-igual que les potes. Joves descolorits amb el plomatge gris blavós. Dits extremadament llargs. Vola amb les potes penjant#Veu nasal i trompetejant, destaca un "nyeec" repetit#


Aiguamolls amb vegetació abundant. Té una especial preferència pels sectors amb clarianes i bova, que arrenca amb les potes per menjar-ne la part blanca enterrada. A vegades també en arrossars a les proximitats dels canyissars#

Local als països riberencs de la Mediterrània#Sedentària. Ben distribuïda fins al segle XIX. A mitjans del segle XX, però, ja havia desaparagut de la majoria de marjals com a conseqüència de l'alteració del medi i de la seva persecució.

Diversosprojectes de reintroducció a partir de 1989 als Aiguamolls de l'Empordà, s'Albufera de Mallorca i l'Albufera de València, aixi com la recuperació natural de les poblacions del S de la peninsula Ibèrica.


Han permès la total recolonització dels estanys litorals fins al Rosselló i ja començat a criar en aiguamolls interiors. 1000 pp. Molt abundant al delta de l'Ebre.


( Té una especial preferència pels sectors amb clarianes i bova, que arrenca amb les potes per menjar-ne la part blanca enterrada).
(Dits extremadament llargs).

(Bec vermell viu- molt robust i amb escudet frontal).


Mapa de distribució: de Catalunya i Balears. Al color lila indique que nes present tot l'any
No hay comentarios:

Publicar un comentario