lunes, 26 de julio de 2010

CARRICERÍN REAL

BOSCARLA MOSTATXUDA.(Acrocephalus melanopogon).
Identificació: 12,5 cm. Més aviat petit i de bec fi; de tipus Cargolet, amb cua curta i arrodonida que enlaire sovint, però camallarg. Disseny i coloració del plomage que recorden una B. dels joncs lluent; de prop, es distingeix per la coroneta gairebé negra.
Cella gruxuda i sempre blanca ( acabant habitualment en forma rectangular a la nuca), nuca i dors revellosos, el darrer amb intenses llites negres.

La cara presenta galtes més forques i gorja més blanca que la B. dels jons, la darrera contrastant més amb els costats del pit i flancs completament rogencs. La silueta de vol difereix de la de la B. dels joncs per les ales més curtes i arrodonides i la cua més arrodonida i estreta. Esquerpa excepte quan canta.




Veu: El cant recorda el de la B. de Canyar, però més airós i meys aspre, incloent-hi un crescendo de notes que recorden el Rossinyol. Els reclams inclouen un suau però penetrant "t-trrt" i un "tac-tac-tac" més aspre, que es converteix en un reganyant so com de matraca en alarma.

Hàbitat: Canyissars i aiguamolls, particularment amb balca. Nia en canyisars o arbustos baixos per sobre d'aigües someres.

Les fotografies estan fetes a la Albufera de Mallorca el joriol del any 2010.
Miquel Sastre Morro

No hay comentarios:

Publicar un comentario